Wat leuk dat je onze site bezoekt en dat je interesse toont in de planeet aarde. Wij zijn Gerrit en Leonie en zijn gestart met Planetcare omdat wij geloven in het planetair bewustzijn. Een term die je vast voor het eerst hoort en die je hopelijk niet meer vergeet. Het betekent dat jij je bewust wordt van dat je onderdeel uitmaakt van de aarde en daar dus ook positief invloed op kan uitoefenen. 

Ga eens met beide voeten op de grond staan, je staat op een ronde planeet genaamd aarde. De aarde met zijn biosfeer, planten en organismen zorgen ervoor dat jij kan leven. Bomen zorgen voor zuurstof zodat jij kan ademen, er groeien planten zodat je kan eten en de aarde bestaat voor het grootste gedeelte uit water zodat je kan drinken. Bijzonder hé? En je bent niet alleen want er zijn ook al zo’n 1,25 miljoen soorten dieren, planten en schimmels ontdekt! De aarde is heel speciaal en daar kunnen wij met zijn allen voor zorgen. 

We herkennen het allemaal, die momenten dat je verwonderd raakt door de natuur. Die regenboog die plotseling verschijnt, een prachtige vlinder die op je schouder komt zitten en de eerste bloemen die weer opkomen in de lente. Alles wat we doen wat wij creëren hebben we te danken aan de aarde. De aarde biedt grondstoffen, voeding, water en de speciale atmosfeer zorgt ervoor dat we hier kunnen leven. En daar sta je in het drukke dagelijks leven soms helemaal niet bij stil. De aarde heeft een diameter van 12,753 kilometer maar is nu dichterbij dan ooit. Via het internet, films en boeken kan je erachter komen hoe het bijvoorbeeld op de Noordpool is. En zijn we er ook achter welke invloed wij mensen op de aarde kunnen uitoefenen. Jij bent daarin onwijs belangrijk voor de aarde want jij kunt zelf bepalen hoe je leeft en welke keuzes je maakt en hoe deze uitpakken voor de aarde!