WIJ GELOVEN DAT AARDEBEWUSTZIJN BEGINT OP SCHOOL

 Het vergroenen van het schoolplein vinden wij belangrijk, in een groene leeromgeving ontwikkelen kinderen zich beter. Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van groene leeromgeving op scholen.

 

 
heldringschool09.png

DE MOESTUIN

Bij de aanleg van een moestuin zorgen we ervoor dat kinderen hele proces van groenten verbouwen beleven. Daarom hebben wij bij de Heldringschool ervoor gekozen om een kas te plaatsten. Zodat ze al in maart kunnen beginnen met voorzaaien.

heldringschool16.png

TEGELTUINEN

Spelend het schoolplein duiken er plots bloemen en groenten op tussen de tegels. De tegeltuinen zijn belangrijk voor het vergroenen van grijze vlakte en zo kunnen kinderen in de pauze de groei van de planten bijhouden. 

heldringschool12.png

Beestjestuin

Het wordt geschat dat er op ieder moment ongeveer 10 triljoen (10,000,000,000,000,000,000) insecten op aarde rondlopen. Het ontdekken van insecten mag zeker niet ontbreken op school.

DSC00855.jpeg

Activiteiten

Gerrit begon zijn verhaal over de aardbol met zijn bomen en legde uit waarom wij kunnen ademen. En hoe belangrijk het dus is om een boom te planten. Je kan maar niet vroeg begingen om dat kinderen te laten beseffen. 

Samen met de sterkste kleuter tilt Gerrit de leifruitbomen met zijn zware kluit in het gegraven gat. Nu mag ieder kind er een schep aarde bijgooien. Kijk een worm! Het is prachtig om te zien hoe verwonderd kinderen kunnen reageren op insecten. Een geslaagde boomplantdag.  

 

IMG_8548.jpg

Tuinmeester Gerrit

Met ruim 30 jaar ervaring in het lesgeven in Natuur en Milieu Educatie staat Gerrit bekent als Tuinmeester Gerrit. Met volle overgave en een beetje fantasie neemt die kinderen mee in zijn verhaal over de natuur.