De Heldringschool

De kas speciaal gebouwd voor De Heldringschool

De kas speciaal gebouwd voor De Heldringschool

De Heldringschool, gelegen in Rotterdam zuid, biedt speciaal basisonderwijs. Ieder kind krijgt een passend leeraanbod met daarin ook de leerlijn fysieke integriteit van Vakmanstad. Met fysieke integriteit werkt men aan de fysieke, sociale en mentale skills middels de verschillende leerlijnen: judo-, kook-, eco- en filosofielijn. Wij hebben de natuurlijk omgeving gecreëerd voor de ecolijn waarin het voedsel traject "van grond tot mond" centraal staat. 

Op het schoolplein vind je nu een moestuin met een kas. Hier kunnen de kinderen met de handen in de grond. Ze kunnen hier zaaien, oogsten en gaan ervaren waar groenten vandaan komen. Terwijl ze spelen op het schoolplein duiken er plots bloemen en groenten op tussen de tegels in de tegeltuinen, en kunnen ze opzoek naar insecten in de beestjeshoek.